torstai 10. lokakuuta 2013

enjoy ! Ihanan hemmottelevat haude- ja tehohoitokäsittelyt :)

Teimme koulussa keskiviikkona haude- ja tehohoitoja toisillemme eli pääsimme nauttimaan ja tekemään, niin asiakkaana kuin itse tekijänäkin :) Tehtävänannon tarkoituksena oli tutustua uudenlaisiin ja erilaisiin tuotteisiin ja siihen kuinka niitä käytetään ja millaiselle asiakkaalle niitä tulee käyttää.

Itsearviointi:

Mikä oli asiakkaan lähtötilanne: Asiakas pesi normaalioloissa hiuksiaan joka päivä mutta palvelutilanteessa viimeisimmästä pesusta oli kaksi vuorokautta. Eli hiukset ja hiuspohja olivat jo hieman rasvoittuneet. Hiuksen tyvi, pituudet ja latvat olivat normaali kunnossa ja muutenkin yleiskunto hiuksessa oli hyvä. Hiuspohjassa ei näkynyt punaisuutta, ärtyisyyttä tai hilseilyä. Hiukset olivat aiemmin värjätyt (n.1kk sitten)

Tavoite:  Koska asiakkaalla oli muuten melko hyvässä kunnossa hiukset, niin halusin vain hemmotella hiuksia mutta en kuitenkaan hoitaa liikaa. Tietysti eihän tehohoitoja tehdäkkään joka päivä, joten myös hyvä kuntoiselle hiukselle se tekee vain hyvää :)
 
Mitä teit ja miksi (käsittelyt, tuotteet ja niiden valitaperusteet): Teimme ensimmäisenä asiakkaillemme hiuspohjan kuivaharjauksen, jossa kuiva ja kuollut hiussolukko poistetaan (hyvin rentouttavaa, suosittelen :)), jonka jälkeen pesin hiukset KC Miraculoksen Bio System shampoolla (normaaleille ja rasvoittuville hiuksille). Shampoopesun jälkeen levitin asiakkaalle treatmentin/hoitoaineen, joka sai vaikuttaa "höyrysauna" koneen alla n.8min ajan. Hoitoaineeksi valitsin Goldwellin dualsensis Scalp Specialist Sensitive 60sec treatmentin, joka lupasi jättää hiukset silkkisen sileiksi ja pehmeiksi, ja antavan kiiltoa. Lopuksi lisäsin Bio Systemin hiusveden asiakkaan hiuspohjaan ennen kuivausta.


Mikä lopputulos: Lopputulos oli hyvä. Pehmeät ja kiiltävät hiukset, jotka tuntuivat asiakkaankin mielestä ihanille :) (en tietenkään muistanut kuvia ottaa :D )

Miltä tuntui hiukset ja hiuspohja hoitokäsittelyn jälkeen? Miksi? (Mikä tuotteissa tehosi tai ei tehonnut niin kuin oletit ja miksi?): Hiukset tuntuivat sileiltä, pehmeiltä ja ilmavilta. Hiuspohja ei alussakaan näyttänyt merkkejä ärtymisestä, kuten oli myös hoitokäsittelyn jälkeenkin. Bio Systemin shampoo tuntui aluksi olevan hieman vähemmän vaahtoutuvaa ja tuoksu oli "lääkemäinen" mutta se toimi todella hyvin ! Se poisti hyvin kuivaharjauksessa tulleet "hilsehiukkaset" eikä jättänyt niitä hiuksiin. 
 


Missä onnistuit? Mitä opit? Mitä olisit voinut tehdä toisin? Missä kohden sinulla on vielä opiskeltavaa?:
Mielestäni onnistuin melko hyvin hoitoaineen levityksessä (ilman kamalaa sotkua) ja tällä kertaa myös föönaus onnistui yllättävän hyvin ja sain hyvin föönattua asiakkaan hiuset leikkattuun muotoon :) Huomasin sen että mitä kauempana asiakas istui pesupaikalla, sitä hankalampi on saada korvan edustalta hiukset pestyä, joten siinä on vielä petrattavaa.

Asiakkaana en itse vielä ole päässyt olemaan, mutta heti kun se tilaisuus tulee päivitän tuntemukseni tänne ;--) adiós !


Ei kommentteja: